Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

02 - Berichten en Rapporten

 1. In Game Messages (IGM's)
 1. Rapporten

 

InGame Messages (IGM's)

Door op het IGM icoon te klikken (de laatste van de tabbladen boven aan het scherm, de afbeelding met de perkament rol en de ganzenveer), kom je direct in je IGM inbox; vanuit hier, kun je berichten lezen, nieuwe berichten opstellen en oude berichten verwijderen of archiveren.

In Game Berichten, verwijzen vaak naar IGMs, en zijn het primaire berichten systeem door TRAVIAN aangeboden en is dan ook vitaal voor communicatie met andere speler in-game. Het IGM sysyeem wordt ook gebruikt om te communiceren met de Crew leden als je een vraag hebt of om andere redenen.
Op de afbeelidng hieronder zie je de basis layout van een IGM. Om een IGM te schrijven, hoef je alleen maar op de schrijf knop te klikken; dan kun je beginnen met het toevoegen van de ontvanger in het eerste veld van de IGM; vanaf nu het ontvangersveld genoemd. T4 heeft wat nieuwe opties in het IGM systeem; meest opmerkelijke, nu worden automatisch de eerste letters van de ontvanger geregistreerd, een rolmenu zal er dan verschijnen met de betreffende keuzes. Vervolgens heb je de mogelijkheid om mensen toe te voegen aan je adresboek (het eerste icoontje naast je ontvangersveld, je kunt er vrienden toevoegen door hun naam te typen en dan op save klikken). Nu je succesvol een ontvanger hebt ingevoerd, kun je een onderwerp invullen, of deze leeg laten; in beide gevallen zal het bericht gestuurd worden, als je de ontvanger maar ingevuld hebt, ook als je geen bericht of onderwerp typt. Je kunt alles typen in je bericht wat je maar wil, maar let altijd op de netheid en de regels. Een andere speler beledigen of grof taalgebruik kan resulteren in een ban of een straf. Als je klaar bent, kun je gewoon op versturen klikken.

Als je in een alliantie zit (en van de alliantie leider de rechten hebt gekregen) kun je Massa Berichten of alliantie berichten versturen. Dit kun je op twee manieren doen: door [ally] te typen bij de ontvanger, of door op het tweede kleine icoontje te klikken naast je ontvangersveld (Het blauwe alliantie icoontje). Door op het kleine alliantie icoontje te klikken zal de ontvanger automatisch op [ally] gezet worden. Als je een MM/AM stuurt, zullen alle spelers in je alliantie dit bericht ontvangen.

Als je een Plus gebruiker bent, kun je je berichten ook archiveren.

BBCode in IGM's

Het is je misschien opgevallen dat er verschillende mogelijkheden zijn net boven waar je daadwerkelijk je bericht schrijft. Kijk op de afbeelding hieronder.

bbcode


Deze knoppen geven je de mogelijkheid om BB codes te gebruiken in je IGMs – net als in een text editor, je kunt je te tekst cursief,vet of onderstreept maken, of een combinatie van alle drie! Er er zijn nog een paar leuke opties.

Dus, we hebben nu de eerste drie knoppen uitgelegd. Er zijn er meer, duidelijk, maar we doen nu eerst de laatste drie voor we naar de middelste gaan.

Voornamelijk zorgen deze knoppen voor wat extra TRAVIAN gehalte in je berichten; de eerste is om grondstoffen toe te voegen, zoals Hout, Klei, IJzer of Graan. Klik op de knop, dan op de grondstof klikken die je wil en daarna het getal erachter zetten en voila! Als verzonden, komt het er te staan als een kleine afbeelding van de grondstof. Dit scheelt je tijd, zodat je niet het woord ‘Hout’ of ‘Klei’ hoeft te typen, en laten we eerlijk zijh, het ziet er nog beter uit ook.

bbcode


Als je op de kleine Viking klikt krijg je ook een uitklap venster waar je een grote verscheidenheid aan smileys kunt kiezen.

bbcode


Eindelijk, de laatste knop met het kleine zwaard erop geeft je de mogelijkheid om iconen van troepen toe te voegen, net als de grondstoffen icoontjes. Ze werken vrijwel hetzelfde, klik op het icoon, voeg cijfers toe (of andersom) en je bent er klaar voor.

bbcode


Dit brengt ons bij de middelste vier knoppen. De eerste geeft je de mogelijkheid om een alliantie link in je bericht toe te voegen; druk op de knop, en tussen de twee knoppen zet je de precieze alliantie naam. Of, typ de naam, markeer deze dan met je muis en klik dan op de knop. De volgende is de spelers knop; deze geeft je de mogelijkheid om speler links toe te voegen. Deze komen er te staan als directe links, de eerste stuurt je naar het alliantie profiel, de ander naar het spelers profiel. Vervolgens kun je ook nog coördinaten toevoegen, deze linken direct naar de plek op de kaart. En als laatste de knop die je de mogelijkheid geeft om een rapport toe te voegen in je bericht; dit is een beetje gevoelig. Om een rapport toe te voegen, heb je een rapport ID nodig. Dit betekend dat je het laatste deel van de link naar het rapport moet pakken van je adresbalk van je browser en deze moet zetten tussen de twee codes in; Dit zijn cijfers waar we het over hebben, dat er ongeveer zo zou moeten uitzien: [rapport] 2187686[/rapport].

bbcode


Door op de laatste knop te drukken (diegene helemaal aan de rechterkant) krijg je een voorbeeld van je bericht te zien en kun je zien hoe het eruit ziet als zijnde de ontvanger.

bbcode


Sorteer functie voor berichten

Een leuke, maar klein beetje verborgen optie is het sorteren van rapporten of IGM's op datum. Iedereen kent het normale beeld waarbij het nieuwste rapport of IGM bovenaan staat:

sort_report


Soms kan het ook handig zijn om de oudste berichten bovenaan te hebben staan. Dit is geen probleem als je op het woord "verzonden" klikt. Als je dit doet wordt de sortering omgedraaid en komen de oudste berichten bovenaan te staan:

sort_report


Rapporten

Rapporten

Rapporten zijn informatieberichten die door Travian worden verstuurd om je te informeren over gebeurtenissen op je account, bijvoorbeeld als iemand je heeft aangevallen of als iemand je versterkingen heeft gestuurd. Een volledig gevechtsrapport wordt alleen in één van de volgende situaties naar je gestuurd:

 • Jij was de verdediger
 • Jij was de aanvaller en ten minste 1 troep heeft het overleefd.
 • Je was de aanvaller en je hebt minstens 25% van de vijandelijke troepen in je aanval gedood.
 • Voor Versterkingen zal het rapport alleen het aantal van je gedode troepen laten zien.
 • In het geval dat er versterkingen zijn van meer dan 10 dorpen, en de aanval geen verliezen veroorzaakt, zullen de versterkingen geen gevechtsrapport ontvangen voor het evenement. Als je een Plus account gebruikt, kun je je rapporten sorteren op de datum.

Als je Plus hebt kun je ook hier de rapporten sorteren op datum.

Rapport Iconen

Het zal je opgevallen zijn dat er op elke regel van een rapport verschillende rapport iconen gebruikt worden. Deze zijn gecreëerd om de verschillende rapporten makkelijker van elkaar te onderscheiden. Maar wat betekenen ze? En hoe gebruik je ze?

Rapporten zijn in vier groepen onderverdeelt:

 • Handel
 • Versterking
 • Aanval
 • Overige

Daarom zijn ook de rapport iconen verdeeld in vier groepen:.

Handel
mostly_lumber Handelaren hebben voornamelijk Hout geleverd
mostly_clay Handelaren hebben voornamelijk Klei geleverd
mostly_iron Handelaren hebben voornamelijk IJzer geleverd
mostly_crop Handelaren hebben voornamelijk Graan geleverd

Versterking
reinforcement_arrived Aangekomen versterking

Aanvallen
won_attacker Gewonnen als aanvaller zonder verliezen
won_attacker Gewonnen als aanvaller met verliezen
lost_attacker Verloren als aanvaller (geen van je troepen keerde terug)
won_defender Gewonnen als verdediger zonder verliezen
won_defender Gewonnen als verdediger met verliezen
lost_defender Verloren als verdediger (geen van je troepen heeft het overleefd)
lost_defender Verloren als verdediger zonder verliezen (dit betekend dat je geen verdedigende troepen had)

Overig
miscellaneous Overig (bv. Natar aanvallen)
adventure Avonturen rapport
animals_caught Er heeft geen gevecht plaatsgevonden, maar er zijn dieren gevangen
won_scout_attacker Gewonnen scouting als aanvaller
lost_scout_attacker Verloren scouting als aanvaller
won_scout_defender Gewonnen scouting als verdediger
lost_scout_defender Verloren scouting als verdediger

Als je onzeker bent over wat het icoon betekend kun je ook met de muis over het plaatje heen gaan om te zien wat het betekend.

ally_attack


Deze iconen helpen je een overzicht te krijgen in je eigen rapport inbox.

Ook helpen ze om de alliantie aanvallen te sorteren. Om deze optie te kunnen gebruiken klik je op een van de iconen en zul je alleen de rapporten te zien krijgen van die soort. Met deze optie krijg je tevens oudere rapporten te zien dan dat je in het algemeen overzicht te zien krijgt.

sort_alliance_reports


Daarnaast kun je op de 3 knoppen klikken boven het rapport. Knop 1 is een filter voor aanvallen, knop 2 voor verdediging en als je op knop 3 klikt zie je geen aanvallen van je eigen alliantie (met minder dan 100 troepen en zonder verliezen). Als je niet zeker bent wat ze betekenen kun je met de muis over de knoppen gaan om te kijken wat ze betekenen.

Delen van rapporten met ALLE spelers op dezelfde server

Je hebt de mogelijkheid om de aanvals rapporten te delen met IEDEREEN op de server (dus ook de vijand!).

Aanvals rapporten zien er dan zo uit: s1.travian.nl/berichte.php?id=1168740|6063be47

De"code" achter | krijg je alleen voor eigen rapporten. (Dit betekend dat deze code niet zichtbaar is in de rapporten uit het alliantie aanvals overzicht). Nu kun je zelf bepalen of je de rapporten wilt delen of niet.

Als je de gereduceerde link stuurt (zonder |6063be47), kunnen alleen je eigen alliantie leden het rapport zien.

Als je echter de hele link stuurt kan iedereen op de server (met een account op de server) het rapport zien.

 

Sorteer functie voor rapporten

Een leuke, maar klein beetje verborgen optie is het sorteren van rapporten of IGM's op datum. Iedereen kent het normale beeld waarbij het nieuwste rapport of IGM bovenaan staat:

sort_report


Soms kan het ook handig zijn om de oudste berichten bovenaan te hebben staan. Dit is geen probleem als je op het woord "verzonden" klikt. Als je dit doet wordt de sortering omgedraaid en komen de oudste berichten bovenaan te staan:

sort_report


Omgevings rapporten

T4 heeft een complete nieuwe catagorie van berichten, dit zijn omgevings rapporten, ze zijn niet zoals de andere rapporten die je ziet/krijgt in TRAVIAN.

Ten eerste, omgevings rapporten krijg je helemaal niet, zoals rapporten met handelen, aanvallen of verdedigen. Om omgevings rapporten te kunnen zien moet je op de overzichtsknop klikken in het menu; vanuit hier, klik je op de laatste tab genaamd 'Omgeving'. Deze rapporten brengen nieuwe over de gebeurtenissen in je buurt, of je er een aandeel in hebt gehad of niet. Ze geven je bruikbare informatie over je directe omgeving, zoals wanneer er een oase is overvallenT, een dorp is gesticht of wanneer er een gevecht heeft plaatsgevonden in een van de dorpen in je omgeving. Zelfs als er een naam van een dorp veranderd wordt komt dat erbij te staan. Ook zullen de tijd en datum van de gebeurtenis erbij komen te staan, als ook de speler die voor de gebeurtenis zorgt. Bijvoorbeeld, als iemand de naam van zijn dorp veranderd, laat het omgevings rapport zien welke speler zijn dorpsnaam veranderde, zowel de oude als de nieuwe naam. Maar, rapporten bij oase overvallen zullen geen namen bevatten van de overvaller en ook het aanvalsrapport niet, als een speler in de omgeving is aangevallen, zal het rapport aangeven wie is aangevallen maar niet door wie.

De omgevingsrapporten genereren op tijd, dus je hebt altijd een overzicht wat er gebeurd is in het verleden. Je kunt deze rapporten niet verwijderen of verplaatsen.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee