Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

08 - Vredesperiodes

Binnen Travian zijn er een aantal periodes van vrede in Nederland hebben we hiervoor de volgende twee periodes; Kerst en Nieuwjaar. Tijdens deze periodes zullen er een aantal dingen anders zijn dan normaal.

Aanvallen

Het versturen van aanvallen en overvallen is nog wel mogelijk, maar als je troepen het dorp of de oase bereiken, zullen ze een zogenaamde Kerst of Nieuwjaarswens overbrengen.Scouten is in de vredesperiodes wel mogelijk. Ook is het mogelijk om je held op avontuur te sturen.

Graandood

Tijdens de periodes van vrede zal de zogenaamde graandood uitstaan. Dit houdt dus in dat er geen troepen dood gaan, wanneer er geen graan meer aanwezig is in het dorp. Het ontbreken van de graandood heeft wel een aantal dingen waar je op moet letten.

  • De troepen zullen wel graan eten, maar als de graansilo leeg is, zullen de troepen niet dood gaan.
  • De graandood die uitstaat is tevens een extra 24 uur geldig na de vrede. Hierdoor heb je dus rustig de tijd om je account weer op orde te brengen als je afwezigbent geweest.
  • We waarschuwen hen die denken slim te zijn door troepen in inactieve dorpen te plaatsen. Indien niemand het dorp bekijkt in de vrede periode, zal het graantekort niet geupdate worden naar 0 en zullen je troepen direct sterven na het einde van de 'Graandood' om het graan tekort op te vullen naar 0. Je moet dus sowieso al je eigen dorpen bekijken in die dagen.

Extra details

  • 24 uur voor het begin van de vrede, zal er een grijze duif (rechts bovenin voor servertijd) verschijnen. Als de vrede begint zal deze duif wit kleuren tot het einde van de vrede.
  • In sommige gevallen is de start en eindtijd een beetje uit balans. Dit komt omdat niet alle servers geheel synchroon lopen. Hierdoor is het af te raden grote aanvallen direct 1-2 seconden voor/na de vrede te plannen. 
  • De Natars zullen de vrede negeren, zij kunnen dus wel aanvallen, maar jij kan hun niet aanvallen. Indien een server in het eindspel zit, zal je dus gewoon de gebruikelijke aanvallen krijgen van de Natars. Aanvallen door natars op gekoloniseerde dorpen in grijs gebied zullen tijdens vredesperiode ook gewoon doorgang vinden.
  • Het aanvallen van je eigen dorpen is niet mogelijk.

Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee