Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

02 - Hoe gebruik ik troepen

Gebruiken van troepen

Verdedigen

Sommige troepen (Legionair, Praetoriaan - Romeinse troepen; Speervechter, Paladijn - Germaanse troepen; Phalanx en de Druideruiter - Gallische troepen) worden beschouwd als verdediginstroepen. Deze troepen zijn de beste op het gebied van verdediging van hun respectievelijke stammen. Sommige zijn beter in verdediging tegen infanterie en andere zijn weer beter tegen cavalerie. Maar hier een mix van, is meestal de beste oplossing.

Wanneer aangevallen wordt zullen alle eenheden die zich op dat moment in het dorp bevinden helpen bij de verdediging van het dorp. Je kan een dorp(jouw dorp of dat van een bevriende speler) verdedigen door troepen als versterking te sturen. Het is dan wel belangrijk dat deze troepen in het te verdedigen dorp zijn voordat de aanval aankomt. Het verzamelen van verdediging tegen een grote aanval is een goede manier om een aanval tegen te houden met minimale verliezen voor de verdedigers.

Aanvallen

Sommige troepen (Legionair, Imperiaan, Equites Imperatoris, Equites Caesaris - Romeinse troepen; Knuppelvechter, Bijlvechter, Germaanse Ridder - Germaanse troepen; Zwaardvechter, Teutatis Donder en de Haeduaan - Gallische troepen) worden gezien als aanvallend. Deze doen in een aanval/overval meer schade dan in de verdediging.

Aanvallen kunnen op 2 manieren gedaan worden.

Overvallen

Overvallen worden over het algemeen gebruikt voor het stelen van grondstoffen. De aanvallende troepen slaan snel toe en nemen mee wat ze aan grondstoffen dragen kunnen.

Een overval kan ook als doel hebben de verdediger te verzwakken zonder zelf al te veel te verliezen. Zodat een volgende aanval met minder moeite door de verdediging kan komen.

Beste overval eenheden:

Knuppelvechters Knuppelvechters worden vaak gezien als goede farm-eenheden vanwege hun lage trainingskosten. Vanwege hun korte bouwtijd, de lage productiekosten en hun relatief hoge aanvalskracht. Knuppelvechters zijn ook goed geschikt om verdediging te verslaan die opgebouwd is tussen raids.

Ondanks dat de Paladijn géén aanvallende eenheid is, is hun vaardigheid om grondstoffen te farmen alleen geëvenaard door de Toetatis Donder En omdat het cavalerie is zijn ze in het begin van het spel goed geschikt om enkele arme Knuppelvechters af te slachten, daar deze buitengewoon zwak zijn tegen cavalerie zijn in de verdediging.

Normale aanvallers

Aanvallen(geen Overval) kunnen ook gebruikt worden om grondstoffen te stelen. Maar als er verdedigende troepen staan zullen er aan beide kanten meer slachtoffers vallen.

Normale aanvallen

Muren kunnen een mooie bonus geven aan de verdedigende partij. Door Stormrammen te gebruiken bij een aanval kan je de muur verlagen, en zo de verdediging gedurende de aanval verlagen. Dit zorgt dan dat de aanvaller minder verliezen heeft, en zelfs een vernederende nederlaag om zou kunnen buigen in een glorieuze overwinning! Hoe meer Stormrammen, hoe sneller de muur is vernietigd.

Hoe Leiders werken bij overnames wordt uitgelegd op de pagina "Overnemen van dorpen".

Verkenning

Scouts (Romeinen: Equites Legati, Germanen: Verkenner, Galliër: Padvinder) kunnen gebruikt worden om informatie van je tegenstander te achterhalen en te verdedigen tegen vijandige scouts.

Scouts kunnen gebruikt worden om de volgende informatie te achterhalen:

Als de verdediger genoeg verkenners heeft staan in het aangevallen dorp zal de aanvaller een aantal verkenners verliezen. Als ten minste 1 verkenner is gedood zal de verdediger op de hoogte worden gebracht. Als ten minste 1 verkenner terugkeert naar het thuisdorp zal de aanvaller op de hoogte worden gebracht van de gewenste informatie.

Om verkennningen van je dorpen te ontdekken is het aan te raden om in elk dorp een aantal verkenners te hebben staan(5-30 per dorp). Het is ook verstandig om in belangrijker dorpen wat meer te hebben staan(15-graners, hoofddorp, aanvalsdorp, …). Het is namelijk buitengewoon onprettig als de informatie over deze dorpen makkelijk te verkrijgen is.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee