Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

04 - Hoe kan ik een alliantie forum maken?

Alliantie Forum

In Februari 2008 is een nieuw alliantie forum geintroduceerd voor TRAVIAN. Dit nieuwe forum ondersteunt publieke forums, confederatie forums, alliantie forums en gesloten forums. Hieronder is een kleine uitleg over hoe deze verschillende forums te maken.

ally_forum


Starten
Je kunt een nieuw forum maken door op de new forum knop te klikken op de forum pagina van je alliantie menu. Als je op deze knop klikt zul je een menu krijgen waarin de verschillende nieuwe forums kunt maken. Zoals eerder verteld kun je 4 verschillende types forums maken. Hieronder worden ze 1 voor 1 behandeld.

 • Publiek forum

  Het publieke forum kan door iedereen in het spel gelezen worden. Een forum als deze kan worden gebruikt om sollicitatie gegevens, aankondigingen of andere publieke zaken op de te plaatsen.

  ally_forum

   

 • Confederatie forum

  Dit forum is bedoelt voor allianties en hun sub-allianties. Als je het menu bekijkt zie je dat je allianties dient toe te voegen om toegang te geven tot het forum, zodat de andere alliantie het forum kan zien en er kan posten. Deze toegang kun je geven door de alliantie tag of het ID te gebruiken. De eigen alliantie kan het forum altijd gebruiken en hoeft niet toegevoegd te worden. Wanneer je op de '+' klikt krijg je extra opties om meerdere allianties toe te voegen.

  ally_forum

   

 • Alliantie forum

  Het alliantie forum is de meest eenvoudige van alle forums en alleen bedoelt voor de leden van de alliantie. Het enige wat ingevuld hoeft te worden is de naam van het forum en een omschrijving. Dit forum kan dus alleen gezien en gebruikt worden door de leden van de eigen alliantie.

  ally_forum

   

 • Gesloten forum

  Dit forum type werkt in principe hetzelfde als het confederatie forum. Het forum kan alleen gezien en gebruikt worden door de spelers die toegevoegd worden aan de lijst die je automatisch te zien krijgt als je het forum maakt. Spelers kunnen toegevoegd worden door het ID of de naam van de speler te gebruiken. Het forum is dus alleen zichtbaar voor mensen die toegevoegd worden door een forum admin. Wederom kun je meerdere spelers toevoegen door op de '+' te klikken.

  ally_forum

   

Het resultaat
Hieronder staat een plaatje van een forum wat je gemaakt hebt als je de bovenstaande stappen gevolgt hebt. De verschillende forums zijn gemarkeerd. Rood is het publieke forum wat gezien kan worden door iedereen. Blauw is het forum wat alleen zichtbaar is voor en gebruikt kan worden door de allianties die toegevoegd zijn. Groen is het alliantie forum, wat gebruikt kan worden door de alliantie leden zelf. Tot slot, geel is het gesloten forum, wat alleen gebruikt kan worden door de spelers die toegevoegd zijn.

ally_forum


Als je op de edit knop klikt, verandert het plaatje aan de linker zijde in kleine menu knoppen die gebruikt kunnen worden om het forum aan te passen. Klik op de knoppen om te zien wat er gebeurt.

BBCode
Het nieuwe forum accepteerd alleen een beperkt aantal BBCode codes.Hieronder volgt een lijst:

 • [b]Vet[/b]
 • [u]Onderstreept[/u]
 • [i]Scheef[/i]
 • [kleur=red]Rode tekst[/kleur]
 • [quote]Quote tekst[/quote] OF [quote=Speler naam]Quote tekst met 'geschreven door' tekst[/quote]
 • [list] [*]list item [*]list item [/list]
 • [dorp=(x-coord|y-coord)] of [dorp=x-coord|y-coord] of [dorp=mapid] geeft een link naar het dorpsoverzicht Er zijn om dit moment wat problemen met deze code
 • speler=uid] Geeft een link naar een specifiek spelers profiel Er zijn om dit moment wat problemen met deze code
 • [alliantie=aid] geeft een link naar een specifiek alliantie profiel Er zijn om dit moment wat problemen met deze code
 • [Legionaire] legionaire plaatje. Dit kan met alle troepen gedaan worden, let erop dat je de juiste spelling gebruikt inclusief hoofdletters! Kijk bij de instructies voor de exacte spelling.

Deze codes werken alleen op het Nederlandse forum. Op de forums in andere landen dien je de code te vertalen naar de taal van het land. Bijvoorbeeld , de Duitse code voor [dorp=] zou zijn [dorf=].
De [kleur=] code kan de volgende waarden hebben:  'aqua', 'black', 'blue', 'fuchsia', 'gray', 'green', 'lime', 'maroon', 'navy', 'olive', 'purple', 'red', 'silver', 'teal', 'white', 'yellow' maar ook kleuren aan die in hexadecimale code zijn geschreven. Bijvoorbeeld  *00F or *0000FF (voor blauw).

Als alternatief kun je de knoppen gebruiken die bovenaan de pagina staan:

ally_forum

 

Problemen?

 

ally_forum


Verwijder de link die je zojuist opgegeven hebt bij de alliantie optie "Link naar forum" en het probleem is opgelost.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee