Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

02 - Wat kan ik doen als ik aangevallen word?

Wat moet ik doen als ik geplunderd wordt?
Geplunderd worden is wanneer een of meerdere personen je meerdere keren per dag aanvallen om grondstoffen te stelen.

Basis

De beste verdediging: De Schuilplaats. Voor de Galliërs onder ons; combineer de Schuilplaats met de Vallenzetter.
Heel goedkoop en iedere speler heeft ze. Het beschermt je tegen het verliezen van al je grondstoffen. Zelfs al wordt je (nog) niet geplunderd zou je er tenminste een moeten bouwen.
Zorg ervoor dat de Schuilplaats minstens zo hoog als dat je grondstoffen beschermd wilt zien worden. Een overloop zou niet voor moeten komen.

De Marktplaats
Grondstoffen die je aanbiedt op de Marktplaats worden ook gestolen op het moment dat de aanvallende troepen voldoende ruimte hebben, nadat het Pakhuis en de Graansilo geplunderd zijn.

Psychologisch aspect

Weten hoe het spel gespeeld moet worden is een ding, maar goed kunnen onderhandelen en diplomatieke technieken beheersen is minstens net zo belangrijk, in het bijzonder voor de verdediger.

 • Blijf te allen tijde kalm en vriendelijk.
 • Vrienden in de buurt kunnen behulpzaam zijn.
 • Verdedig jezelf op een creatieve wijze.
 • Bedenk van te voren de mogelijke consequenties.
 • Ga niet pruilen als je verliest.

In het begin wil de aanvaller slechts grondstoffen. Als je direct begint met beledigingen zal de aanvaller meer willen en wordt de situatie alleen maar erger.

Strategieën

Het doel van elke strategie is dat de aanvaller uiteindelijk niets krijgt en zelfs misschien wel troepen verliest.

De kletskous

De Schuilplaats is jouw belangrijkste "wapen". Zorg dat deze groot genoeg is om er voor te zorgen dat zelfs een Germaan niets steelt, ook al ben je een halve dag niet online.

 • Bouw iets.
 • Stuur je grondstoffen weg.

De Egel

Bescherm de grondstoffen via "De kletskous". Aanvullend hierop bouw je een fatsoenlijke verdediging (Veldslagsimulator!) die opgewassen is tegen de inkomende aanval.

Diplomatiek

Hou de psychologische basis in gedachte van geplunderd worden. De volgende stappen kunnen ook als "psychologisch" gezien worden:

 • Sluit je aan bij een alliantie

  Het doel moet zijn om je bij een alliantie aan te sluiten waarmee de aanvaller niet kan meten. In veel gevallen krijg je de gestolen grondstoffen zelfs terug, maar er zijn ook aanvallers die je aanvallen alleen maar omdat je in een bepaalde alliantie zit.

 • Direct contact met de aanvaller

  Een gevaarlijk onderwerp, Er is een gigant die een dwerg plundert, waarom zou hij stoppen? - Precies!

  Er is maar een goede rede; beleefdheid, en dat is ook wat jouw bericht uit zal moeten stralen. Een goed en vriendelijk bericht met een pleidooi waarom de speler zou moeten stoppen met plunderen. Onthoud ook dat de meeste spelers een bericht als "PLEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASE" vaak eerder irritant vinden dan dat het je helpt.

  Uiteraard is er geen garantie dat de speler ook daadwerkelijk zal stoppen met plunderen, maar in de meeste gevallen zal het je wel helpen.

  Als je niet zeker bent dat je instaat bent een goed en fatsoenlijk bericht te schrijven, doe je er beter aan helemaal niet te schrijven. De aanvaller zou zich beledigd kunnen voelen en de aanvallen alleen maar in aantal op kunnen voeren.

 • Contact met de alliantie

  Vraag jouw eigen alliantie om hulp of stuur een bericht naar de alliantie van de aanvaller. Misschien willen hun helpen.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee