Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

01 - Wat zijn oases?

In het begin van de server, worden de oases beheerd door wilde dieren. Oases kunnen worden overvallen. Je hebt een redelijk groot leger nodig om winst te halen uit het overvallen van een oase. De Dieren in een oase vermenigvuldigen langzaam. Hoe minder er zijn, hoe sneller ze komen. Het zou mogelijk moeten zijn om winst te halen uit een oase door deze te overvallen met een paar honderd troepen en een held. Je kunt zien hoeveel en welke Dieren er zijn in een oase zonder te scouten door op de Kaart te klikken.


Tijdens de beginfase van het spel zullen de oases slechts één keer natuurtroepen voortbrengen. Als je alle dieren doodt, zal de oase vrij zijn tot het einde van de beginnersbeschermingsperiode van de server (in het begin, afhankelijk van de snelheid van de server - zonder verlenging), na dit moment kunnen de natuurtroepen weer paaien in de oase.

Er zijn twee soorten oase per grondstof. Soort 1 produceert maar een grondstof. Het andere soort produceert een grondstof en daarnaast graan. Als je een oase hebt overgenomen, geeft het alleen een productie bonus aan het dorp van waaruit je de oase hebt veroverd! De toename wordt toegevoegd aan de basis productie en niet aan de actuele productie.

 

Oase soorten
  Verschijning 1 Verschijning 2 Toename
Soort 1 Hout Oase Hout Oase +25% Hout per uur
Soort 2 Hout en Graan Oase - +25% Hout per uur,
+25% Graan per uur
Soort 1 Klei Oase Klei Oase +25% Klei per uur
Soort 2 Klei en Graan Oase - +25% Klei per uur,
+25% Graan per uur
Soort 1 IJzer Oase IJzer Oase +25% IJzer per uur
Soort 2 IJzer en Graan Oase - +25% IJzer per uur,
+25% Graan per uur
Soort 1 Graan Oase - +50% Graan per uur
Soort 2 Graan Oase Graan Oase +25% Graan per uur

Verovering Natuur oases

Je kunt een Oase veroveren met een Held, als je de oase vaker aanvalt met de Held zal de veroverde oase toegevoegd worden aan het dorp waaruit de Held aanviel. Om deze te kunnen veroveren.moet hij liggen binnen 3 vakken van je dorp. Je hebt een Heldenhof niveau 10 nodig voor 1 oase, niveau 15 voor een tweede oase en niveau 20 om een derde oase te veroveren.

Het voorbeeld hieronder markeert "jou" dorp in het zwart en de oases die je theoretisch kan pakken in het rood. Tip: Je kunt maar 3 oases pakken per dorp.

Veroverbare oases
Kaart met hoge resolutie

Veroverbare oases
Kaart met lage resolutie

Veroveren/Aanvallen van spelers oases

Om een oase van een andere speler te veroveren moet je de verdediging vernietigen en een of meerdere keren aanvallen met je Held. Als de verdediger 3 oases heeft, dan hoef je maar 1 keer aan te vallen met je Held. Als de verdediger 2 oases heeft, dan moet je 2 keer aanvallen. Als de verdediger maar 1 oase heeft, dan moet je 3 keer aanvallen, dan is de oase van jou.
 
Overvallen van een oase zorgen ervoor dat je troepen tot maximaal 10% aan grondstoffen kunnen plunderen van het dorp dat de oase bezit. De grondstoffen in een oase van een speler zullen regeneren in 10 minuten. Dus als je een oase overvalt 7 minuten na je eerste overval betekent dit dat je maar 7% kunt meenemen aan grondstoffen van het dorp dat de oase beheerd. Het overvallen van je eigen oases betekent verlies van grondstoffen van je eigen dorp, je verdient hier dus niets mee aan grondstoffen.

Om een oase te verdedigen stuur je er gewoon troepen heen ter versterking die je weer terug kan sturen via de Verzamelplaats van het dorp dat die oase beheerd.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee