Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

Travian: Scattered Empire

Travian: Scattered Empire

Het Romeinse Rijk is ingestort en geheel verspreid na de vorige zomer special: "Ancient Europe". Veel regio's zijn geschonden en onbeheerd achtergelaten. Er is geen controle, geen democratie en absoluut geen gelijkheid binnen de gebieden. Nu is het tijd om deze regio's stukje bij beetje te veroveren en deze samen met je alliantie te overmeesteren en vervolgens te regeren! Vecht je met je bondgenoten voor wereldheerschappij. Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: scattered_empire.jpg Bekeken: 5 Grootte: 45,1 KB ID: 6960

Jouw strategie, kennis en diplomatie hebben we hard nodig! Het komt allemaal voorbij in Travian: Scattered Empire! 

En zo opent, de nieuwe Travian: Scattered Empire - "Verdeeld Imperium".

Dit jaar is het scenario geheel gebaseerd op de val van het Romeinse Rijk. Deze gamemode lijkt veel op de voorgaande editie, echter er zijn compleet nieuwe elementen en opties toegevoegd. Zo maken we weer gebruik van de Europese kaart, maar zal de focus meer liggen in het noorden in tegenstelling tot vorig jaar met Travian: Oud Europa.

Binnen de 87 regio's zullen de top allianties gaan strijden om regionale dominantie.
Wanneer een alliantie meer dan >50% van de regio in handen heeft zullen zij de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van de
overwinningspunten of oude kracht. 
Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: Map_800x-600.jpg Bekeken: 5 Grootte: 24,6 KB ID: 6961
Wellicht valt het je al op, ook in deze speciale zomer editie is er geen wereldwonder, het draait allemaal om regionale controle! Ook in tegenstelling tot de voorgaande versie is de snelheid 1x.

Het is tijd om jullie te informeren wat we precies in deze speciale Scattered Empire veranderd hebben, welke nieuwe opties we toegevoegd hebben en wat de opzet van deze nieuwe editie is. 

De drie grootste veranderingen en cruciale elementen in deze nieuwe zomerversie zijn:

* De manier waarop invloed wordt verkregen binnen een gebied.
* De mogelijkheid om troepen samen te voegen.
* Het is mogelijk om versterkingen door te sturen vanuit je alliantie.

Om het kort samen te vatten: Waarom zouden we spelen Scattered Empire moeten spelen? 
Het zal zeker een compleet andere game-ervaring zijn. Terwijl de kern van het spel hetzelfde blijft zul je veel veranderingen zien in de gameplay en het verloop van het spel. Veel grote gevechten zullen kleinere gevechten worden en meer intenser!

Gebieden en Regio's

Met Travian Scattered Empire hebben we een nieuwe manier geïntroduceerd om gebruik te maken van een artefact/oude kracht. Hoewel deze in Travian: Legends (T4.4) verplaatsbaar waren en konden worden overgenomen, zijn ze in deze versie gebonden aan de regio. Binnen elke regio zullen allianties moeten strijden om "territoriale controle" Om territoriale controle te krijgen moeten allianties hun regio afschermen voor indringers en hun regio verder opbouwen met dorpen en inwoners. Eenmaal opgebouwd, moet de regio natuurlijk ook verdedigd worden. Om de regionale kracht te krijgen dien je minimaal >50% van het gebied te bezitten.

1. Wanneer worden overwinningspunten gegenereerd?Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: kracht.JPG Bekeken: 5 Grootte: 41,6 KB ID: 6962
De oude kracht wordt vrijgegeven wanneer de regio meer dan 10.000 populatie heeft bereikt, dit geldt voor de gehele regio. Als er een alliantie is die meer dan >50% van de populatie/inwoners (alleen de top 5) heeft en dit vast houd voor minimaal 24 uur dan zullen er overwinningspunten gegenereerd worden. 

2. Wat gebeurt er als de inwoners in een bepaalde regio dalen onder de 10.000? 
Helemaal niets, wanneer de criteria eenmaal gehaald zijn kunnen deze niet meer inactief worden.

Artefact gebruiken: 
Terwijl er in Travian: Legends het artefact automatische geactiveerd werd na 24 uur, dient een artefact binnen Travian: Scattered Empire geactiveerd te worden. Deze kan geactiveerd worden als een alliantie meer dan >50% territoriale controle heeft en dit houd voor 24 uur. Om een oude kracht te activeren dient een alliantie lid een schatkamer hebben op minimaal niveau 10 voor dorp artefacten en niveau 20 voor account artefacten.

Uiteraard zijn er ook beperkingen, per dorp kan er slechts één dorp artefact geactiveerd worden en per account slechts 1 account artefact. Samengevat in totaal kun je maximaal 2 artefacten in 1 dorp geactiveerd hebben. 

Regio statussen:

Inactief: Er is niet genoeg regionale bevolking om de regio te unlocken. Een gebied heeft 10.000 inwoners nodig om actief te worden.

Betwist: Geen enkele alliantie heeft momenteel >50% territoriale controle.

Controle: Een alliantie heeft meer dan >50% territoriale controle, deze dienen ze minimaal 24 uur te behouden.

Veilig: Een alliantie heeft meer dan >50% territoriale controle, de cooldown periode van 24 uur is geëindigd. Ze kunnen de oude kracht gebruiken en hun alliantie genereert overwinningsp
unten.

Fuseren & Doorsturen


Troepen Fuseren:
In Travian: Legends zijn troepen altijd gebonden aan het dorp waar ze gebouwd zijn. Ze kunnen andere dorpen versterken, maar kunnen nooit gefuseerd/samengevoegd worden met een ander dorp. Met Travian: Scattered Empire is dit wel mogelijk! Met deze speciale versie hebben spelers de bevoegdheid om troepen de fuseren met een ander dorp. Om troepen te fuseren dienen deze als versterking naar het andere dorp gestuurd te worden. Eenmaal deze gearriveerd zijn kan de speler deze fuseren en samenvoegen tot 1.

! Om deze actie uit te voeren dient de speler twee maal de ontwikkelingskosten te betalen aan grondstoffen of het gebruik van een goud optie. Het is mogelijk om te kiezen welke troepen je wilt samenvoegen, je hoeft niet alles in één keer te fuseren. 

Extra informatie:
* Het is niet mogelijk om kolonisten, leiders of helden te fuseren.
* Gefuseerde troepen gebruiken de uitrusting van de smid van het nieuwe dorp.
* Het is mogelijk om troepen te fuseren welke nog niet onderzocht zijn in het andere dorp. 

Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: fuseeren.JPG Bekeken: 5 Grootte: 29,9 KB ID: 6963


Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: troepen.JPG Bekeken: 5 Grootte: 19,7 KB ID: 6964

Troepen Doorsturen: 
Travian: Scattered Empire draait geheel om samenwerken en het verdedigen van je eigen alliantie regio. Wanneer er direct gevaar is kan een speler ervoor kiezen om troepen te geven aan zijn eigen alliantie. Met deze optie zijn versterkingen erg mobiel. Met deze optie kun je een sterke defensieve hub vormen. 

Wanneer een aanval komt, kan de speler beslissen om de troepen daarheen te verplaatsen. Hierdoor zal het spel nog strategischer worden en zal je met een goede communicatie binnen je alliantie veel profijt kunnen hebben van deze functie. 

Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: doorsturen.JPG Bekeken: 5 Grootte: 15,6 KB ID: 6965

Kaart

Net als Travian: Ancient Europe speelt ook Travian: Scattered Empire zich af in een soortgelijke Europese map. Enkele veranderingen zijn hierbij geïntroduceerd, waardoor spelers een nog betere ervaring krijgen met deze nieuwe versie. Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: minimap_static.jpg Bekeken: 5 Grootte: 20,2 KB ID: 6966

Overwinningspunten per artefact: 
Unieke artefacten geven 50 overwinningspunten.
Grote artefacten geven 30 overwinningspunten.
Kleine artefacten geven 10 overwinningspunten.

Totaal: 87 artefacten/regio's. 

De veranderingen:
* De hele map is verplaatst naar het zuiden, deze verandering is doorgevoerd om de woestijn in Noord-Afrika te verminderen. Door dit gebied te verkleinen hebben we Ierland, Schotland en de Scandinavische landen kunnen toevoegen.

* Met de introductie van de regio's hebben we ook grenzen toegevoegd. De grenzen zijn toegevoegd op 100% zoom niveau. In de kleinste zoom (8%) functie hebben we tool tips geplaatst, daarbij zie je de naam en een kleurtje. 

Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: kaart.JPG Bekeken: 5 Grootte: 40,1 KB ID: 6967

Klik op de afbeelding voor een grotere versie Naam: kaart-zoom.JPG Bekeken: 5 Grootte: 46,0 KB ID: 6968

Chemische Ketel

Met de introductie van Travian: Scattered Empire is er een speciale ketel toegevoegd om extra (gratis) voordelen te bemachtigen! Met deze ketel kun je dagelijks 1x kostenloos een item eruit vissen, daarna kost het 2 goud per keer. Je kunt ongelimiteerd de ketel gebruiken, het selectie proces is willekeurig. 

Wat kan je allemaal winnen?


Grondstof pakketten: 

* Hout pakket (afhankelijk van je productie) 
* Klei pakket (afhankelijk van je productie)
* Ijzer pakket (afhankelijk van je productie)
* Graan pakket (afhankelijk van je productie)

24 uur productie bonussen: 
* 24 uur productie bonus hout 
* 24 uur productie bonus klei
* 24 uur productie bonus ijzer 
* 24 uur productie bonus graan 

7 dagen productie bonussen:
* 7 dagen productie bonus hout 
* 7 dagen productie bonus klei
* 7 dagen productie bonus ijzer 
* 7 dagen productie bonus graan 

Troepen:
* (x) Troepen van ieder type

Extra goud: 
* 3 goud
* 20 goud

NPC vouchers:
 
* 1x NPC handelaar voucher
* 5x NPC handelaar voucher

Enkele belangrijke weetjes:

1. Hoe is het limiet berekent? 

Het dagelijkse limiet van het winnen van grondstoffen is berekent op je uur productie van ieder grondstof. Deze is minimaal 2000 bij de start. Indien je 1 dorp hebt dat produceert: 350 hout dan is het limiet 2000 per dag. Heb je 5 dorpen dat 700 hout produceert per uur dan is het limiet 3500 per dag. 

2. Waarom krijg ik maar 200 grondstoffen?
Je kunt maximaal 2000 grondstoffen per dag winnen, per keer win je dus 1/10 van het maximale. 

3. Waarom heb ik in mijn inventaris 63 grondstoffen?
Als je de grondstoffen activeert vanuit je inventaris dan worden deze naar je pakhuis of graansilo gezet. Als je pakhuis en/of graansilo vol zit zullen de resterende grondstoffen in je inventaris blijven zitten. 

4. Waarom krijg ik zoveel productie bonussen?
De grondstoffen en troepen bonussen zijn beperkt en daar zit een limiet op per dag. Productie bonussen en plus functies zijn daarintegen niet gelimiteerd. 

5. Wanneer wordt de chemische ketel gereset?
De chemische ketel zal net als de dagelijkse beloningen gereset worden om 12:00.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee