Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

04 - Veilingen

Je kunt items verkopen en kopen in een veiling. Je hebt Zilver nodig om een bod te plaatsen welke je krijgt door veilingen (eigen item verkopen aan een andere speler), vind Zilver in een avontuur, een opdracht van de opdrachtgever of verander 1 Goud voor 100 Zilver

Een veiling werkt niet zoals het kopen/verkopen in de marktplaats. Om een beter beeld te krijgen van hoe veilingen werken, zal hieronder de werking van de veilingen uitgelegd worden.

Een item staat momenteel tussen de veilingen en deze kost momenteel 100 zilver. Speler A denkt dat dit item wel 10.000 zilver waard is. Hij biedt vervolgens 10.000 zilver op dit item. Voor andere spelers veranderd het bod nu in 101 zilver, aangezien nog niemand anders meer heeft geboden.

Vervolgens besluit speler B om ook een bod te doen op dit item en ziet dat het item ten minste 101 zilver kost. Speler B vindt dat dit item wel 500 zilver waard is en biedt vervolgens 500 zilver. Nadat hij dit bod heeft geplaatst krijgt hij de melding; "Je bent overboden". Dit is geen bug! De andere speler gebruikt ook geen bot of iets wat daar op lijkt.

Dit is hoe de veilingen werken. Dit “spel” gaat door totdat speler B 10.001 zilver biedt op het item. Wanneer dit gebeurt heeft speler B namelijk het hoogste bod geplaatst. Hierna zal speler A dus weer opnieuw moeten bieden. Hieronder wordt aan de hand van een aantal plaatjes verduidelijkt hoe de veilingen werken. Het gaat om onderstaande item. Om te bieden op dit item zal er tenminste 392 zilver geboden moeten worden:

In onderstaande plaatje wordt een bod geplaatst op een item. Er wordt een bod geplaats van 400 zilver: Blijkbaar is dit niet genoeg, want er verschijnt een foutmelding (zie de rode regel bovenaan). Het minimaal te bieden zilver wordt ook verhoogd naar 401 zilver: Nu wordt er een bod geplaatst van 889 zilver. Dit bod is wel hoog genoeg. Bij highest bidder (hoogste bieder) staat nu de naam van jouw account:


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee