Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

Shadow Empires - Regio's en overwinningspunten

In de jaarlijkse specials vindt het spel plaats op een kaart van het oude Europa, verdeeld in 87 regio's.  In de special van 2020, Shadow Empires, werden facties geïntroduceerd die invloed hebben op de manier waarop regio's worden gecontroleerd.

Regio's, vestiging en controle

De 87 onafhankelijke regio's kunnen worden gecontroleerd door de facties, waardoor ze overwinningspunten kunnen verzamelen. Bovendien kan de grootste alliantie van de factie in de gecontroleerde regio de oude macht (artefact) activeren.

Dus, hoe kun je een regio overnemen? Eerst moet het worden ontgrendeld. Dit gebeurt zodra de top 5 van grootste allianties in de regio ten minste 4.000 inwoners heeft. De bevolking van andere allianties, spelers zonder alliantie, op vakantie of verboden, evenals Natar dorpen, wordt niet in aanmerking genomen. Als de regio eenmaal ontgrendeld is, kan het niet meer vergrendeld worden; als de bevolking echter onder de 4k zakt, dan stopt de regio met het produceren van overwinningspunten, en zal de regionale macht deactiveren.

Het is alleen mogelijk om nieuwe dorpen te vestigen in regio's die zijn ontgrendeld of aangrenzende ontgrendelde regio's. De enige uitzondering op deze regel zijn enkele regio's aan het begin van het spel, waar nieuwe spelers worden voortgebracht en waar het altijd mogelijk is om nieuwe dorpen te vestigen. Elke factie heeft een ander startgebied, waar de spelers worden voortgebracht. Als dit gebied vol raakt, beginnen nieuwere spelers in een ander nabijgelegen gebied te verschijnen, dan een ander enzovoorts.

Als allianties van één factie in een vrijgespeeld gebied erin slagen om samen meer dan 50% van de bevolking in de regio te bereiken (alleen top 5 alliancedorpen in de regio worden geteld), zal de factie de controle over de regio gaan overnemen. Dit duurt 24 uur op reguliere servers, 16 uur op x2 en 12 op x3 snelheid. Als ze erin slagen om de meerderheid te houden, zullen ze de regio controleren.

Informatie over de bevolking van de regio, de facties en de top 5 alliantie-aandelen wordt getoond in het tabblad Statistieken > Regio en in elke Ambassade die in de regio is gevestigd. Houd er rekening mee dat de kolom "Regionale bevolking" in de statistieken de bevolking van de top 1 alliantie in de regio toont, niet de totale bevolking in de regio.

Hier is een overzicht van de regionale mechanics:

Region status

How to achieve

Effects

Locked

All regions start locked.

Cannot be settled unless it neighbours an unlocked region. A few starting regions are an exception. It is also always possible to settle a second village in a region where you have your capital.

Unlocked

Top5 alliances in the region have to achieve a total of 4,000 population in the region.

Can be settled and contested. Cannot be locked again.

Contested

One of the factions has to achieve over 50% population in the region. Only population of the top 5 alliances count.

Can degrade to unlocked if the faction loses the majority.

Secured

The faction has to hold the majority for over 24 hours continuously.

Members of the controlling alliance can activate the ancient power of the region (if it has one) and the alliance receives victory points, as long as region population is still over 4,000.

Oude krachten en overwinningspunten

De grootste alliantie in de regio die behoort tot de controlerende factie krijgt toegang tot de oude macht van de regio als ze die heeft. Elke speler van die alliantie kan de oude macht activeren. Om dit te doen moet de speler een schatkist hebben op niveau 10 (voor kleine, dorpsgebonden machten) of 20 (voor rekeninggerelateerde machten). Je kunt de macht in elk dorp activeren; het hoeft niet in dezelfde regio te liggen als de macht.

Je kunt één macht activeren in elk dorp, maar slechts één van de bevoegdheden kan worden gebruikt voor de hele rekening. Eenmaal geactiveerd, duurt de macht 24 uur (ongeacht de snelheid van de server); daarna kan het opnieuw worden geactiveerd als de alliantie nog steeds toegang heeft tot de macht. Een activering is elke dag gratis; elke extra activering kost 5 (voor dorpsmachten) of 10 (voor accountmachten) Goud.

De krachten kan ook worden gedeactiveerd onder de volgende omstandigheden:

  • Als je een alliantie verbreekt
  • Als je het dorp bent kwijtgeraakt waar het is geactiveerd
  • Als je alliantie de toegang tot de macht verloor

Oude machten, hoewel zeer nuttig, zijn niet het enige voordeel van het controleren van regio's. Als je wilt winnen, moet je factie overwinningspunten verzamelen. Elke dag dat een factie een regio controleert, verdient ze overwinningspunten. Het bedrag hangt af van de regio:

  • Uniek vermogen - 20 punten per dag
  • Groot vermogen - 60 punten per dag
  • Klein vermogen - 50 punten per dag
  • Geen vermogen - 100 of 200 punten per dag

Bovendien krijgen de allianties van de factie die in de top 5 van de regio staan, ook overwinningspunten, op basis van hun bijdrage aan de bevolking.

De factie die aan het eind van het spel de meeste overwinningspunten verzamelt, wint. Binnen die factie is de winnaar de alliantie die aan het eind van het spel de meeste overwinningspunten had.

Shadow Empires duurt 180 dagen op x1 en 80 dagen op x3 snelheid.

Regionale bevolkingsdaling

Als de regionale bevolking onder de 4000 komt, stopt de regio met de productie van VP en biedt ze de regionale macht niet aan.

De regio is nog steeds veroverbaar / ontgrendeld / veroverd / beveiligd, de mechanica van het veroveren van cooldowns is onaangetast. De enige verandering is dat de VP-productie stopt en de bevoegdheden van die regio niet zichtbaar zijn in de schatkisten.

Voorbeeld 1:

De regio is ontgrendeld maar zakt weer onder de 4000 inwoners.

Terwijl onder de 4000 inwoners een factie >50% regionale controle bereikt.
De verovering van cooldown begint. Toch wordt de regionale boodschap van "te lage bevolkingsdichtheid" getoond
4000 inwoners wordt weer bereikt.
De verovering van cooldown is nu zichtbaar.

Voorbeeld 2:

De regio is ontgrendeld.
Faction Empire verovert de regio met zijn grootste alliantie A.
Speler B gebruikt de oude macht.
De regio zakt onder de 4000 inwoners.
Imperium en alliantie A krijgen geen VP uit die regio, en de spelers kunnen de oude macht van die regio niet gebruiken.
Speler B heeft nog steeds de oude macht actief; deze wordt niet geannuleerd. Hij kan het gewoon niet heractiveren als het effect op is.
Regio komt boven de 4000 inwoners uit.
Imperium en alliantie A beginnen weer VP-productie te krijgen en de alliantiespelers kunnen de ancient power weer activeren.

Overzicht Map 


Klik op de kaart om een grotere versie te openen.

De kaart hierboven toont het slagveld van de jaarlijkse speciale servers. Het is het oude Europa, verdeeld in regio's. De kaart toont alle regio's die grenzen (ook op het water), hun namen, bevoegdheden en overwinningspunten. Het toont ook de eerste regio's van elke factie.
Let op: dit betekent niet dat de facties zich beperken tot die regio's, als er geen ruimte is voor nieuwe spelers binnen die regio's zullen ze in een andere regio in de buurt beginnen te verschijnen.

We hebben korte namen gebruikt voor de oude machten, hier is een uitleg van wat ze betekenen:

    Architect - sterkere gebouwen
    Laarzen - snellere troepen
    Verwarring - spleet + willekeurig doel
    Dieet - minder hongerige troepen
    Ogen - betere spionnen
    Opslag - groot magazijn en grote graanschuur plannen
    Trainer - snellere troepentraining

Zie de details over oude machten in het artefact effecten artikel. De effecten zijn hetzelfde, maar de jaarlijkse speciale servers hebben geen artefact van de dwaze (willekeurige) macht.

<p style="text-align: center;"><a class="fancybox" href="https://blog.travian.com/wp-content/uploads/2020/08/TSE_CommunityMap_August.jpg"><img style="margin-left: auto; margin-right: auto;" src="images/en/CommunityMap_CM_v2_small.png" alt="" /></a>


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee